sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Työmatkaoivalluksia

Muistattehan joukon pojankoltiasia, jotka Jumala taannoin kutsui kalastamasta, näillä kuuluisilla sanoilla: "Älä pelkää. Tästä lähtien sinä olet ihmisten kalastaja" (Luuk.5:10)? Aivan, kyse on Pietarista & kumppaneista.

Päädyin tässä taannoin töistä kotiin pyöräillessäni vanhan seukkarini raamisjutustelun muisteloihin. Muistin, että tuosta kyseisestä Raamatunkohdasta olin kerrankin pienenä, pelokkaana yläastelaisena osannut sanoa jotain oikeasti fiksua. Pohdittavana kysymyksenä oli ollut jotain tämänmoista: mitä samaa Jumalan kutsussa tuolloin oli verrattuna siihen miten Jumala kutsuu ihmisiä tänään? Vastasin siihen, että Jumala kutsuu edelleen tavallisia ihmisiä.

Hieman varttuneemmat aivoni kehittivät tätä pohdintaa tällä kertaa vielä syvemmälle. Paitsi että Jumala kutsuu tavallisia ihmisiä, Hän kutsuu heitä sieltä missä he milloinkin sattuvat olemaan. Eli jos joku sattuu olemaan kalastamassa ja Jumala tarvitsee häntä juuri silloin niin sieltähän Jumala häntä lähtee etsimään. Tällä päättelyketjulla (korjatkaa toki jos aivonne sattuvat olemaan vielä kehittyneemmät ja huomaatte päättelyketjussani epäjohdonmukaisuuksia) on aivan turha murehtia sitä onko kouluttautumassa oikealle alalle tai juuri sillä hetkellä väärältä tuntuvissa töissä. Jumala kyllä näkee missä kukakin on ja tietää milloin näitä tarvitsee. Eli ei kannata murehtia.

"Jumala ei peruuta lahjojaan eikä antamaansa kutsua." (Room.11:29)

Toivorikkaalla mielellä, Ann

2 kommenttia:

  1. Aamen! (sori ku vähä jälkijunas kommentoin). Sitä välillä sortuu aatteleen, et Jumalan kutsumat&käyttämät ihmiset on jotenki superihmisiä, niin hyviä ja kaikinpuolin mallikelposia. Mutta näinhän se ei oo..läpi Raamatun saamme lukea tavallisista tallukoista huonoinepuolineen, heikkouksineen jne..Ja kuinka Jumala teki heidän kauttaan suuria. Moinen tuo toivoa ja rohkaisua,että jospa minuakin.

    Fil. 4:13
    "Kaikki minä voin hänessä, joka minua vahvistaa."

    VastaaPoista
  2. Kyllä, kyllä! Näin se on! "Eivät terveet tarvitse parantajaa vaan sairaat." Ei Jumala tarvitse yli-ihmisiä voidakseen tehdä näiden kautta uskomattomia tekoja. Jumala ylittää inhimilliset rajat ja tekee heikoista vahvoja. Tämä ei ole tämän maailman lähtökohta mutta siihen me saamme onneksemme aina turvautua. Jumalan armoa on juuri se, että voimme olla Hänen käytössään syntisyydestämme huolimatta. Huhhuh, miten mahtavaa kun sitä oikein alkaa ajatella. Ja kiitos puolestasi tuosta Raamatunpaikasta. Sisko puhuu väkeviä;)

    <3: Ann

    VastaaPoista