torstai 29. joulukuuta 2011

Uusi huominen odottaa

Uusi vuosi on pian alkamassa, vaikken uusista vuosista niin kovin välitäkään. Olen alkanut pitää syntymäpäiviä paljon enemmän uuden alkuna - siitähän alkaa itse kunkin uusi vuosi. Toiveena on että tavaksi syntyisi rukoilla synttärisankarin puolesta, että uusi vuosi voisi olla Isin suunnitelmien mukainen. Mutta ihan samalla lailla jokainen päivä on mielestäni uuden alku. Mahdollisuus. Olen lukenut joululomalla Lisa Beveren kirjaa Salaisuuksia Jumalan tyttärille - suosittelen! - ja se sai minut fiilistelemään sillä ajatuksella, että armo on enemmänkin voimaa selviytyä synneistä kuin niistä jälkeenpäin ulossetviytymistä.

Eli siis meillä kaikilla olisi mahdollisuus olla uljaita itsejämme, jotka katkomme tappurapensaat miekoillamme ylväinä kuin sotilaat konsanaan. Vaikka vähän ruvilla ulkoisesti mutta sisältä vahvaakin vahvempia. Jeesuksen vahvistamia. Ehkemme me aina uskoisi selviytyvämme tuosta tappuraviidakosta, mutta selviydymme kuitenkin. Linnan piha loisteliaisuuksineen odottaa. Taivas odottaa.

Tai sitten kulkisimme niskat loimussa arasti pälyillen ja tappuroihin kiinni jääden, vanhaan syntiseen osaamme jämähtäen. En tiedä teistä, mutta itse innostun enemmän tuosta ensimmäisestä skenaariosta. Ajatelkaa, Jeesuksen avulla meillä on oikeasti mahdollisuus aloittaa joka päivä alusta, saada voimaa elää Jumalan tahdon mukaisesti. Jeesus pukee meidän yllemme sen taisteluvarustuksen, miekkoineen kaikkineen. Siispä, rakkaat siskot ja veljet:

"Seiskää lujina! Kiinnittäkää vyöksenne totuus, pukeutukaa vanhurskauden haarniskaan ja sitokaa jalkineiksenne alttius julistaa rauhan evankeliumia. Ottakaa kaikessa suojaksenne uskon kilpi, jolla voitte sammuttaa pahan palavat nuolet. Ottakaa myös pelastuksen kypärä, ottakaa Hengen miekka, Jumalan sana." (Ef.6:14)

Siunausta jokaiseen huomiseen, armon vuoteen tulevaan, ilon päivään seesteiseen, sateen iskuihin ankariin, yöhönkin tummaan levottomaan, puuskiin tuulen huutavan. Pimeys. Tässäkin hetkessä, saat voimaa, saat alkaa uudestaan. Valot.

Toivo on syttynyt sydämeen.

- Ann

2 kommenttia: