keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Suurtakin suurempi seikkailu nimeltä elämä

Nyt on pakko hehkuttaa. Ja väittää vastaan kaikille superrealisteille ja pessimisteille. Vaikkei minun elämässä oo kaikki niin kuin haluisin, niin silti minä uskon, minä todella uskon, että Jumalalle mikään ei ole mahdotonta. Kaikki Jumalan suunnitelmat tulevat vielä toteutumaan. Ne suunnitelmat voi aluksi näyttää muiden silmissä siltä, että siinähän toivot, ei varmasti tule toteutumaan. Mutta minä uskon, että ne kyllä tulevat toteutumaan. Onko tarpeeksi rautalangasta väännetty?

En oikein osaa selittää tätä fiiliksen varmuutta. Osasyy omiin tuntemuksiin on ehkä sekin, etten kestäisi elää ajatellen, etteivät unelmani voisi tulla toteen. En vain jaksa sellaista. Ärsyynnyn suunnattomasti, jos joku katsoo minuun karsaasti niin, että näen, ettei hän ainakaan usko, että sellaista mitä juuri kuvailin, voisi tapahtua. Doris Lessing on sanonut: "Ajattele väärin, jos haluat, mutta joka tilanteessa ajattele itse." En ehkä kaikissa yhteyksissä allekirjoita noita sanoja, mutta tässä yhteydessä kyllä. Jumala on kyllä miettinyt kaiken alusta loppuun ja suunnitellut ja jo toteuttanutkin aivan mahdottomia - kuten herättänyt eloon kuolleita etc. Ei parane sanoa, ettei olisi mahdollista!

Joten avatkaa siis silmänne suurelle seikkailulle nimeltä elämä. Meillä on paras käsikirjoittaja, mitä mielenkiintoisempia kohtauksia tiedossa ja ah, niin täydellinen onnellinen loppu. Ja siinä matkan varrella voi olla mitä upeammin taiteellisin toteustavoin toteutettuja yksityiskohtia, jotka kaikki yhdessä palvelevat osana Jumalan suurta suunnitelmaa. Siis unelmoikaa ja uskokaa siihen, että jos niin on Jumalan tahto, niin teidän unelmat kyllä käy toteen. Ei ehkä huomispäivänä. Ei ehkä juuri niin kuin olitte etukäteen ajatelleet. Mutta joka tapauksessa niin tulee tapahtumaan. Samalla te kehitytte, opitte uutta ja huomaatte taaksepäin katsoessanne, että wow! Kyllä on mestari ollut asialla!

Uskaltakaa siis elää!

-Ann

3 kommenttia:

  1. Jo Walt Disney tiesi sen: Mistä voit unelmoida, sen voit myös toteuttaa! Pidetään unelmistamme kiinni ja jos niitä ei vielä syystä tai toisesta ole, rukoillaan, että saadaan niitä. Tässä olet, ystävä, aivan oikeilla jäljillä!

    VastaaPoista
  2. Aamen sekä blogi kirjoitukseen, että Kristan kommenttiin! Itselle ainakin unelmointi antaa voimia pimeisiin ja vaikeisiin hetkiin. Ja unelmien toteutuminen tuo suurta iloa. Lisäksi Raamatun mukaanhan Jumala tahtoo meille vain hyvää ja Kaikki hyvä on lahjaa Häneltä. Unelmat eivät siis voi olla ihan turhaa, ihmisten omaa haihattelua. Toki kaikki unelmat eivät toteudu, muttei se tarkoita ettei mikään unelma toteutuisi. Lisäksi koko kristinuskon ydin kietoutuu siihen, ettei Jumalalle mikään ole mahdotonta! Olenkin joskus nimittänyt Häntä "mahdottomien tilanteiden Jumalaksi". Miksi? Koska etenkin sellaisissa tilanteissa HÄN TOIMII. Moisia tilanteita Raamattu on pullollaan. Esim. Aabraham ja Saara saivat lapsen/lapsia vanhuksina, kun se ihmissilmin oli sula mahdottomuus.Ja kuten Ann kirjoitit, Jumala on herättänyt kuolleistakin mm. rakkaan Jeesuksemme!

    Itseäni viime aikoina on puhutellut Daavid. Hän oli perheensä nuorimmainen (siihen aikaan halveksittu/vähäinen asema) ja hän oli lammasten paimen. Häntä ei kutsuttu/otettu mukaan edes uhriaterialle tunnetun profeetta Samuelin kanssa, vaikka isänsä ja kaikki muut veljensä sinne menivät. Hänet kuitenkin Samuel voiteli kuninkaaksi, mutta siihen menikin 15vuotta ennen kuin hän sitä todella oli. Sitä ennen hän oli Saulin palvelija ja vainottu. Joosefkin sai unen, että veljensä tulevat kumartamaan häntä, mutta mitä tapahtuikaan ennen sitä??

    Joten mielestäni voimme unelmoida ja ennen kaikkea rukoillen ja kysellen Jumalalta (jolle mikää ei ole mahdotonta tänäkään päivänä), että mitkä on hänen tahtonsa mukaisia unelmia ja jättää ne hänelle! Unelmoidaan siis, sillä itselle ainaki se on yksi elämänsuola monien joukossa :)

    VastaaPoista
  3. Krista: No niinpä tiesikin. Eläköön Walt Disney! :)

    Ja Katinen: Ihania ajatuksia; Jumalan ajatukset ja suunnitelmat kulkee todella ihan eri sfääreissä kuin meidän. Onneksi. Unelmoidaan yhdessä suuria, rakkaat naiset<3

    VastaaPoista