keskiviikko 24. elokuuta 2011

Päiväunelmia taikamattoineen vai jotain suurempaa?

Syyspäivät ovat mielestäni täydellistä aikaa unelmoinnille... Voi kääriytyä viltin sisään piiloon ulkomaailman kylmyydeltä ja rakentaa mielessään omia tuulentupiaan kynttilän pehmeässä valossa. Tuossa samaisessa kynttilänvalossa olen kuitenkin alkanut myös miettiä unelmien todellista tärkeyttä. Eleanor Roosevelt on esimerkiksi sanonut, että "tulevaisuus kuuluu niille, jotka uskovat unelmiensa kauneuteen". Tätä en ole millään voinut niellä pureksimatta. Ja täytyy myöntää, että jälkimaku ei aivan yllä aluksi tulvahtavaan, täydellisyyttä hipovaan onnentunteeseen.

Moni joka minut tuntee, tietää, että rakastan vanhoja kunnon Disneyklassikoita. Ja niissähän unelmat, kuten ehkä tiedätte, on nostettu melkoisen suureen osaan. Pinokkiosta opimme, että "Tähti toiveen toteuttaa, Toivoa näin kaikki saa, Unelmasi suurimmat se aikaan saa" ja Tuhkimon mukaan "Öisiiin haaveisiin jos luotat, uus aamu vielä kirkastuu". Jos vielä tiedätte, että yksi lempielokuvakohtauksistani on Aladdinin "Taivas lumoaa yöt" niin voitte aivan vapaasti pitää minua suurimpana haihattelijana mitä tiedätte. Kenties olenkin.
Mutta ainakaan en olisi ainoa.

Unelmista nimittäin kirjoitetaan ja puhutaan nykyään paljon. Tuntuu, että maailma pelkäisi ihmisten menettävän unelmansa, jos niistä ei puhuttaisi tarpeeksi. Voihan olla näinkin, mutta itse pelkään enemmän sitä, että ihmiset menettävät kyvyn nähdä todella, mitä heidän ympärillään on. Uutisten mukaan tuo jokin on tietysti paljon pahuutta, mikä onkin totta, mutta paljon on olemassa myös kaunista, erityisesti siinä mitä Jeesus voi antaa ihmisille, jotka Hänet ottavat elämäänsä. Joten kun kuuntelen Aladdinin kappaletta "A whole new world", saatan haaveilla omasta taikamattomatkastani, mutta eniten minuun kolahtavat Aladdinin sanat "Don't you dare close your eyes. Hold your breath, it gets better." Koska parempaa on luvassa meille, jotka uskomme ja niille, jotka tulevat uskomaan.

Katsoin taannoin dokumentin, jonka muuten hieman masentavaakin kuunneltavaa piristi eräs uskonmies, joka puki missionsa jotenkin näin: hän kokee olevansa taiteilija, joka yrittää maalata jokaisesta kohtaamastaan ihmisestä mahdollisimman kauniin kuvan. Sydämeni tulvahti täyteen lämpöä noiden sanojen kohdalla. Palan totuutta tuntui hän löytävän mielestäni myös puhuessaan siitä, ettei ole kohdannut ihmistä, joka haluaisi välttyä helvetiltä, mutta monta sellaista, jotka haluavat päästä pois siitä helvetistä, jossa he sillä hetkellä olevat (anteeksi suora sananmuotoni). Ihmiset eivät ehkä halua nähdä elämänsä jälkeiseen aikaan, mutta paljon on heillä nähtävää siinä, miten Jumala toimii joka päivä ja joka hetki, myös meidän kauttamme.

Toivottavasti tulette viemään vielä monta ihmistä taikamattomatkalle näyttääksenne, mitä kaikkea Jumalalla onkaan tarjottavana. Sillä Jeesuksen suurin unelma on, että mahdollisimman moni löytäisi Hänet ja pääsisi  lopulta taivaaseen. Ja kuten eräs viisaista ystävistäni minulle kerran totesi, rukousaiheeksi sopisi myös rukoilla Jeesuksen mielen mukaisia unelmia. Koska ne ovat niitä parhaita ja kauneimpia.

"Jeesus sanoi: 'Minä olen ylösnousemus ja elämä. Joka uskoo minuun, saa elää, vaikka kuoleekin, eikä yksikään, joka elää ja uskoo minuun, ikinä kuole. Uskotko tämän?'"

Toivon niin. Sillä vielä enemmän kuin toivon, että uskoisitte unelmienne kauneuteen, toivon, että uskoisitte Jeesuksen kauneuteen. Ja levittäisitte tuota kauneutta ympärillenne entistäkin enemmän.

Kuunnelkaahan seuraava biisi http://www.youtube.com/watch?v=kXDZawqRdEU

-Ann

ps. Vielä inspiraatioksi teille Jumalan tuikuille, niin isoille kuin pienillekin http://www.youtube.com/watch?v=IDPEMtYUhjc :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti