lauantai 10. syyskuuta 2011

Vapaudesta

Viittasin jo aiemmassa tekstissäni http://rukoushaaste.blogspot.com/2011/08/mun-koti-valayksia-taivaasta-ja-maan.html siihen, miten olemme vapaita kuin taivaan linnut, vapaita lentämään Isin luokse ja vapaita elämään täällä. Nyt ajattelin jakaa tästä hieman enemmän ajatuksia.

Vapaudesta puhutaan nykyisin paljon. Yleisin ajatus lienee se, että kukin on vapaa tekemään mitä itse haluaa. Itse kuitekin epäilen suuresti sitä, että tuo ylipäätään on vapautta - tai jos olisikin niin emme silti olisi vapaita tekemään tuotakaan. Ihminen on omien uskomuksiensa, yhteiskunnan ajatusrakenteiden ja niin, oman syntisyytensä vanki. Kykenemätön tekemään mitä haluaa, koska ei usko pystyvänsä siihen - ja jos pystyykin, niin aina voi pyrkiä parempaan. Kykenemätön tekemään mitä itse haluaa, koska yhteiskunnan mukaan se ei ole hyväksyttävää - tai ainakin jonkun mukaan siinä on jotain vikaa. Kykenemätön tekemään mitään yhteiskunnan hyväksi, koska emme itse ole hyviä. Ainoastaan Jeesus voi tästä kaikesta vapauttaa. Ainoastaan lähellä Jumalaa olemme vapaita elämään sitä elämää jota meidät on tarkoitettu elämään. Sitä parasta elämää, jonka Jumala on jokaiselle henkilökohtaisesti suunnitellut. Vapaita uskomaan, että Jumalalle mikään ei ole mahdotonta.

Maailma tuntuu usein hallitsevan pelon avulla. Tulevaisuus tuntuu epävarmalta, mistä saisi töitä, kaipaamiaan ihmissuhteita, turvaa. Mutta Jumala hallitsee rakkauden avulla. "Pelkoa ei rakkaudessa ole, vaan täydellinen rakkaus karkottaa pelon." (1.Joh.4:17-18). Jos vain pystyisimme koko sydämestämme käsittämään, miten paljon Jumala meitä rakastaa ja miten Hän haluaa meille vain parasta. Niin, silloin me kykenisimme elämään pelotta, täysin vapaina. Uskon, että tuon viimeisen täyttymyksen koemme vasta taivaassa. Kuitenkin, jos vietämme aikaa Jumalan kanssa, turvaudumme Häneen päivän kaikissa asioissa, päivän jokaisena hetkenä, voimme kokea pieniä läikähdyksiä sydämessämme tajutessamme, miten hyvä ja rakastava Jumala meillä on. Ymmärtää, miten Jumala on tähänkin asti tehnyt kaiken omaksi parhaaksemme - kuten itse jälleen voimakkaasti tässä yksi päivä tajusin - miksi ei siis tästä eteenpäin? Ja ehkä sitä kautta kykenemme jakamaan tuota rakkautta eteenkin päin, rakastamaan ja kertomaan siitä, miten voimme aina ja kaikessa luottaa vain yhteen, Jumalaan.

Koska tämä niin kutsuttu rakkaus ei olisi mitään ilman: http://www.youtube.com/watch?v=K7iCUJQgh6c

-Ann

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti