sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Mittatilaustyönä suunniteltu elämä

Palasin juuri äsken Jyväskylän kotiini, ei mitään uutta sinänsä, mutta bussimatka tänne oli ehkä antoisin ikinä! Minulla on aika useinkin taipumuksena ajautua mitä mielenkiintoisempiin keskusteluihin tuntemattomien ihmisten kanssa, raapaista hieman pintaa syvemmältä ja saada nähdä ihmisten sisällä palava liekki. Tänään istuin bussissa erään aikuisopiskelijan vieressä ja sain kuulla niin mielettömistä elämänpoluista niin hänen kuin muidenkin kohdalla, että olen vieläkin aivan täpinöissäni. Toivottavasti pääsette edes lähelle tätä täpinäolotilaa, koska tämä se vasta on elämän makuista elämää! Kanssakeskustelijani ei välttämättä itse tiedostanut Jumalan johdatusta näiden elämänpolkujen takana, mutta itselleni noiden tarinoiden kuuleminen oli jälleen osoitus Jumalan uskomattomasta tavasta johdattaa meidät juuri oikealle paikallemme.

Aikuisopiskelija oli itse ensinnäkin tehnyt aluksi puolikkaan tutkinnon taidealalta ja sitten päätynyt valmistumaan hyvin yleispätevästä sosiaalialan tutkinnosta. Ja kuinka ollakaan, hänen nykyinen työnkuvansa yhdisteli uskomattomalla tavalla noita aiempia tutkintoja molempia! Nyt tuo aikuisopiskelija suorittaa yliopiston puolella lisäopintoja ja häntä tulee työpaikalleen sijaistamaan ihminen, joka, kuvitelkaa: on tehnyt opinnäytetyökseen suunnitelman juuri vastaavanlaisesta työstä, jota tuolla työpaikalla on alettu kyseisen aikuisopiskelijan toimesta käytännössä toteuttaa. Molemmat olivat tästä aivan äimän käkenä, ja minä mietin vain: "This is amazing! This is amazing! God is amazing!" Jumalalle mikään ei todellakaan ole mahdotonta.

Joten sinä, joka tarkastelet tähän asti hajanaiselta näyttävää tutkintoasi (tai työkokemustasi tai elämääsi yleensä); on hyvinkin todennäköistä, että Jumala kutsuu sinua sellaisiin paikkoihin, joissa vaikka vahingossa saat hyödyntää eri aloilta hankkimaasi osaamista ja elämänkokemusta. Jumalan suunnitelmat ovat niin käsittämättömän loppuunsa hiottuja, että kun kulkee rukoillen ja Jumalalta johdatusta pyytäen, niin silloin varsinkin Jumala voi antaa eteesi uskomattomia, kuin juuri sinulle mittatilaustyönä suunniteltuja juttuja. Aivan mieletöntä tämä elämä! Niin suuri seikkailu, niin täynnä yllätyksiä! Älkää siis masentuko, vaikka varpaiden juuressa näyttäisikin synkältä. Kohottakaa sen sijaan katseenne horisonttiin: nättekö, siellä sarastaa jo uusi päivä!

Terveisin elämästä jälleen totaalisesti pakahtunut,
Ann

ps. Jakakaa toki, jos teillä on vastaavia kokemuksia Jumalan mielettömästä johdatuksesta. Tämä pakahtunut sydän janoaa saada kuulla lisää elämänsuolaisia tarinoita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti